A tésztához:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 28 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
A hempergetéshez:
- kristálycukor + bőven porcukor
A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd beledolgozzuk a tojást is.Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, a kifacsart citrom levét.A sütőport elkeverjük a liszttel, majd beledolgozzuk a vajas masszába.Cipót formázunk belőle és folpackba csavarva betesszük a fagyasztóba 1 órára.Ezután kiskanálnyi darabokat veszünk a tésztából. Golyókat formázunk belőle.Kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.A golyókat egymástól távolabbra tesszük sütőpapíros tepsire.2 nagy tepsi kell hozzá.10-15 percig sütjük szép világosra. Az alját megnézhetjük, ha kérget kapott, akkor készen van.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!