A lapokhoz:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 dl tejföl
A középső tésztához:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 22 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojásfehérje kemény habja
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 25 dkg margarin
- 23 dkg cukor
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé + 1 evőkanál étolaj
- 8 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 24 × 39 cm-es tepsi hátoldalán 2 lapot sütünk. A középső tésztát is ugyanebben a tepsiben sütjük meg. Ehhez a cukrokat a margarinnal és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, apránként hozzákeverjük a tejet, a mákkal, sütőporral elkevert lisztet is, végül a keményre felvert tojáshabot egy fakanállal szépen beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
A krémhez a tejet a pudingporral, a cukorral és a citrom levével felfőzzük. A kihűlt krémet a margarinnal elkeverve kihabosítjuk.
A sütemény összeállítása: alsó lap, fele krém, mákos kevert, krém, felső lap. A süteményt a csokoládékkal bevonjuk, ehhez vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. Először a csokoládéval kenjük meg, majd a fehér csokiból csíkokat húzunk, és egy kés hegyével a fehér csokoládét „befésüljük” a sötétebb csokiba. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen, és az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok a nagyon finom, mutatós süteményhez!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!