Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás a kenésre
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg olvasztott vaj
Máz:
- 1 dkg porcukor
- 1/2 dl citromlé
Az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalókkal és a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát jó vékonyra kisodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára hintjük.
Elkezdjük a tésztát feltekerni a két szélesebb részéről. Minden tekerésnél a tésztát megkenjük olvasztott vajjal, egész addig, míg középen összeérnek. 2 cm vastagra szeleteljük fel. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, 15 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük. 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A citrommáz hozzávalóit kikeverjük, a sziruppal egy ecset segítségével a még meleg csigákat lekenjük.
A receptötlet a Szemirámisz függőkertje oldalról származik.
Vass Lászlóné készítette el.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!