A lapokhoz egyenként:
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál darált mák
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg rétesliszt (lehet finomliszt is)
- 3 evőkanál tejföl
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
- 12 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom reszelt héja
- 15 dkg margarin
- 18-20 db babapiskóta (1 csomag – 200 g)
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál étolaj
A két lapot külön sütjük meg. A tojást a cukorral, sóval, citromhéjjal, darált mákkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a szódaporral elvegyített lisztet és a tejfölt. Jól kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, citromhéjjal, citromlével, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ezután géppel habosra keverjük a margarinnal.
Az első mákos lapot megkenjük a krém felével, majd hosszában rárakosgatjuk a babapiskótákat és egy kicsit bele is nyomkodjuk a krémbe. Ezután a maradék krémet rákenjük a babapiskótára és rátesszük a második lapot. A csokit gőz fölött felolvasztjuk az olajjal, egy kicsit kihűtjük és rákenjük a sütire. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben állni, hogy a piskóta puhuljon.
Váradi Gabriella receptje.