
Tészta:
- 50 dkg liszt
 - 25 dkg margarin
 - 10 dkg cukor
 - 3 tojássárgája
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 2 evőkanál tejföl
 
Krém:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
 - 15 dkg cukor
 - 4 dl tej
 - 25 dkg margarin
 - 5 dkg porcukor
 - 1 citrom leve
 
Szükséges még:
- szilvalekvár
 - sárgabaracklekvár
 
A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20 × 30 cm-es lappá nyújtjuk, és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160°C-on kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is ugyanígy járunk el.
Ha megsültek és kihűltek a lapok, akkor az elsőt beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral, erre tesszük a második lapot, rásimítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, azt megkenjük baracklekvárral és végül befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük, szépen meg fog puhulni.
Enyhén savanykás sütemény, nagyon finom! Jó étvágyat kívánok! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.










