A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál tejföl
A megkenéshez:
- sárgabaracklekvár
- szilvalekvár
A krémhez:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom leve
A tetejére:
- porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, majd négy lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom levét, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.
Összeállítás:
Az első lapot megkenjük szilvalekvárral, rá a második lap, megkenjük a krémmel, harmadik lap, megkenjük a baracklekvárral, rá a negyedik lap. Tetejét megszórjuk porcukorral, másnap szeleteljük.
Nagyon mutatós, finom, nem túl édes sütemény.
Markos Mária receptje.