Nyáron a nagy melegben kitűnő csemege! 😉
- 1 csomag vajas keksz
- 1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
- 3 tojássárgája
- 2 nagy evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
A kekszeket lerakjuk egy tepsi aljára. Lehet egysorosan, vagy kétsorosan is (én kétsorosan raktam). A 3 tojássárgáját kevés tejjel, cukorral, vaníliás cukorral és liszttel csomómentesen elkeverjük. A tejet teljesen felforraljuk, majd beleöntjük a masszát és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, állandó keverés mellett. A citrom kifacsart levét is hozzáadjuk, elkeverjük. Ha félig kihűlt, rákenjük a kekszrétegre. A tejszínt kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, majd befedjük egy újabb kekszréteggel az egészet.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.