Piskóta:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Piskóta lap:
- ugyanúgy járunk el, minta a Piskótánál fentebb.
Krém:
- 1/2 l tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- fél l tejszín
- 1/2 csomag zselatin
Két piskóta rolád, amit sütés után melegen felcsavarunk és ha kihűlt megkenjük lekvárral. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, ha puding ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínből készített habot, majd a felolvasztott zselatint. A krémbe óvatosan meggyet keverünk, de lehet ananász vagy őszibarack. Összeállítás: a tortaformába zsírpapírt teszünk, kibéleljük a kis lekváros tekercsekkel ( kb. fél centisre vágtam ) beletesszük a krémet, elsimítjuk és ráhelyezzük az egész piskótalapot hűtőben megdermesztjük, ( én egy éjszakára szoktam ). Amikor kiborítom a tekercseket megkenem lekvárral, majd tejszínezem a tortát. A tepsi mérete: 32 x 26 cm.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!