Az alaphoz:
- 25 dkg keksz darabokra törve
- 8 dkg vaj
- 3-4 evőkanál fekete kávé (lefőzött)
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál cappuccinopor
- 30 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 csomag habfixáló
Egy 23 centiméteres formát elő készítünk.Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük. (Nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz). A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni. Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzá adjuk a cappuccino port is. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat bele szórjuk és jól elkeverjük. A torta karimát feltesszük és a krémet bele töltjük. Jól megrázzuk, elsimítjuk.4-5 órára a hűtőbe tesszük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!