A tésztához:
- 70 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál étolaj
- 1 tojássárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 1 dl tej
- cukor
- fejtett meggy
- baracklekvár
- 10 dkg darált dió
- 1 db alma
- cukor
A megkenéshez:
- tojás
Az élesztőt felfuttatni a tejben, jól kidolgozni és keleszteni. Közben el lehet készíteni a tölteléket: 15 dkg darált mákot 1 dl tejben megfőzni, ízlés szerint cukorral édesítve. Én raktam bele fejtett meggyet és 2 evőkanál baracklekvárt is. A dióshoz 10 dkg darált diót 1 db hámozott, reszelt, majd vajon megpárolt almával összekeverni, és ízlés szerint cukrozni. A kisodort és kockákra vágott tésztát megtölteni, a tetejét tojással megkenni és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütni.
Jó étvágyat kívánok!
Havasi Zsuzsa receptje.