Egy angol magazinból sütöttem ezeket a mini tortákat, és bár nem pontosan a reményeim szerint alakult a formája (vagyis a csokoládé elhelyezkedése a tésztában, ugyanis elvileg középen kellett volna maradnia, nem pedig lesüllyednie), de az íze kárpótol mindenért, valami mennyei finom! Próbáljátok ki, hátha Nektek sikerül és középen marad a Bounty, ahogy kell! 🙂
A tésztához:
- 200 g vaj
- 200 g kristálycukor
- 3 tojás felverve
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2-3 evőkanál tej
- 6 db Bounty csoki félbevágva, lefagyasztva
A krémhez:
- 140 g vaj
- 280 g porcukor
- 1-2 evőkanál tejszín
- néhány csepp vanília kivonat
A díszítéshez:
- kevés kókuszreszelék
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vékonyan olajozzunk ki egy 12 részes muffinsütőt, vagy használjuk szilikon-, illetve papírkosárkákat. A tésztához kézi mixerrel verjük fel a vajat a cukorral amíg könnyű, krémes lesz. Tovább folytatva a keverést, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral együtt, majd fakanállal óvatosan forgassuk a masszához a tejjel együtt. Dolgozzuk ki simára. Töltsük félig a formákat, helyezzünk mindegyik közepébe egy-egy félbevágott, fagyasztott Bountyt, majd borítsuk be a többi tésztával. Süssük 10-15 percig, amíg szép aranysárga és tapintásra kellően ruganyos lesz a közepe. A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni néhány percig, majd tegyük át rácsra teljesen kihűlni.
Terítsük a kókuszreszeléket egy tepsibe, és 5-8 perc alatt pirítsuk meg. Tegyük félre hűlni.
A krémhez géppel verjük fel a vajat jó könnyű krémessé, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot. Dolgozzuk ki simára. Adjunk hozzá 1 evőkanálnyi tejszínt és a vaníliát, majd verjük tovább amíg könnyű, sima krém lesz. Adjuk hozzá a másik evőkanálnyi tejszínt is, ha úgy találjuk, hogy jobban megtartja majd a formáját. Töltsük csillagcsöves nyomózsákba, díszítsük ki a kihűlt mini torták tetejét, majd szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.