- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál tejföl
- szilvaíz
A tetejére:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a vajat, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, valamint a héját. Az egészet egy előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvaízzel. A lisztből, vajból, cukorból és dióból tésztát gyúrunk, majd ebből kis golyókat formázunk, és a süteményre szórjuk. Így az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is. A tepsi mérete: 20 × 30 cm.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!