- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1/2 sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 22 dkg porcukor
- 1/2 kg túró
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dl tej
- 3 tojás
- meggybefőtt vagy mazsola
Alaposan elkeverjük a liszteket, sütőport, cukrot, citromhéjat. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36) szórjuk. Elosztjuk rajta a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot és a meggyszemeket (meggy helyett lehet mazsolával is készíteni). Befedjük a maradék lisztes keverékkel és rádaraboljuk a vajat. A tejben elkeverjük a tojásokat és a tetejére öntjük. 180 C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
Pethes Judit receptje.