- 4 tojás
- 2 bögre tej
- 1 bögre víz
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál margarin
- 2 bögre rizs
- 1/2 citrom megmosott reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A tálaláshoz:
- szilvalekvár (vagy ki mit szeret)
A tepsi kenéséhez:
- 1 csapott evőkanál vaj
A szóráshoz:
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A vizet és a tejet a cukrokkal összekeverjük, és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha vajat, a reszelt citromhéjat és a sóval keményre vert tojáshabot. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt, 20 ×30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, házi szilvalekvárral fogyasztottuk. Tálalhatjuk másképpen is, ki mit szeret.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!