Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 5 egész tojás
- 1/2 sütőpor
- tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Töltelék:
- 20 dkg dió
- 5 evőkanál barack- vagy málnalekvár
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál rum vagy aroma
A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk. Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral, a darált dióval, lekvárral és rummal jól elkeverjük. Ráöntjük a tepsiben levő tészta tetejére, és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. Közepes tűzön sütjük, ha kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.