Krém:
- 2, 5 dl tej ( 3 , 5 % – os )
- 2, 5 dl tejszín ( 30 % – os )
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 2 evőkanál cukor
- 8 g étkezési zselatin
- 50 ml víz
Bodzazselé
- 5 dl házi bodzaszörp
- 8 g étkezési zselatin
- 50 ml víz
A panna cottához a zselatint elkeverjük a vízzel és hagyjuk megduzzadni. A tejet a tejszínnel, a cukorral, a vaníliamagokkal, vaníliahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve vegyük ki a vaníliarudat, adjuk hozzá a megduzzadt zselatint és keverjük addig amíg a teljesen fel nem oldódik.
Amikor már a tejpuding langyosra hűlt beleöntjük az előkészített poharakba és hűtőbe tesszük dermedni .
A bodzazseléhez a zselatint szintén megduzzasztjuk a vízben, majd a felmelegített bodzaszörphöz keverjük. A langyosra hűlt zselét a tejpudingra öntjük és hűtőben dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!