A 2 db 3 tojásos piskótához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál finomliszt
- 6 evőkaná cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 8 dl joghurt (natúr)
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag zselatinfix
- 4 evőkaná áfonyadzsem (vagy bodzalekvár)
A tetejére
- 3 dl habtejszín (vagy hulala)
Két részletben hagyományos piskótát sütünk. Lehet egyben is, és a végén kettávágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátasszük a másik lapot,amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.
Forrás: NOSALTY