Piskóta:
- 4 tojás
- zöld ételszínezék
Bodzakrém:
- 150 ml bodzaszörp
- 200 g natúr joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 50 g porcukor /elhagyható/
- 200 ml habtejszín
- 20 g étkezési zselatin
Málnazselé:
- 2 csomag színtelen tortazselépor
- 250 ml málnaszörp
- csokicsepp
4 tojásos piskótát sütünk, zöld ételszínezékkel megszínezve 26 cm-es kapcsos tortaformában. Hagyjuk teljesen kihűlni. A bodzakrémhez a zselatint 0,5 dl vízzel kavarjuk el, tegyük félre. A szörpöt a joghurttal, a porcukorral, a citromlével keverjük össze alaposan, majd verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk bele. A félretett zselatint melegítsük fel, ha langyosra hűlt adjunk hozzá 2-3 evőkanál. bodzakrémet, kavarjuk egyneművé, majd alaposan forgassuk bele a többi bodzakrémbe. 5-10 percre tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit meghúzzon a zselatin. A kihűlt tortalapot tegyük vissza a kapcsos tortaformába, simítsuk el rajta a bodzakrémet. Rakjuk ki ízlés szerint csokicseppekkel, és legalább fél órára tegyük vissza a hűtőbe.
A 2 csomag színtelen tortazselét használati utasítás szerint, ízlésnek megfelelő /nálam fele-fele arány szörp és víz/ málnaszörppel elkészítjük, és a már dermedt bodzakrémre kanalazzuk, ha már elég langyosra hűlt. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Gál Hedvig receptje