Piskóta:
- 3 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál Mester Család süteményliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- csipet só
Krém:
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg puha margarin
- 2 tojássárgája
- 50 ml presszó kávé
- fél evőkanál instant kávé
- 1 eáskanál vanília kivonat
És még:
- Gluténmentes ostyalap
- durvára vágott pirított dió
A sütőt 190 °C – ra melegítsük elő. Egy 25 x 25 cm – es tepsi aljára terítsünk sütőpapírt és helyezzünk bele annyi ostyalapot, hogy kitöltse az alját.
A piskótához, válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük habbá. A sárgákat a porcukorral és a vízzel keverjük fehéredésig, majd óvatosan keverjük össze a tojáshabbal. Szitáljuk hozzá a dióval vegyített sütőporos lisztet és forgassuk össze a habbal, végül keverjük hozzá az olajat. A masszát simítsuk az ostyára és süssük tűpróbáig.
A krémhez a tojássárgáját és 8 dkg porcukrot vízgőz felett verjük addig amíg szépen kifehéredik, majd öntsük hozzá a kávét és keverjük addig amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém.
A margarint a maradék porcukorral keverjük habosra, majd apránként adagoljuk hozzá a kihűlt kávés krémet és habosítsuk tovább. Végül keverjük hozzá a vaníliát és az instant kávét.
A kihűlt piskótára simítsuk rá a krémet és szórjuk meg durvára vágott, pirított dióval.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!