Világos tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 4 tojássárgája
Töltelék:
- baracklekvár
- darált dió
- cukor
A hozzávalókat összegyúrom, 6 egyenlő részre osztom. Mindegyiket vékonyra kinyújtom, majd baracklekvárral lekenem és cukrozott darált dióval megszórom. Feltekerem szorosan, mint a bejglit. Egy nagy tepsibe beleteszem a rudakat úgy, hogy közöttük egy-egy ujjnyi részt kihagyok. Ha mindezzel kész vagyok, jöhet a csokis massza.
Barna tészta:
- 3 egész tojás
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 dl tej
- 1 dl étolaj
A cukrot a tojással habosra keverem, hozzáadom az olajat és apránként a tejet, végül a sütőporos lisztet. A masszát a roládok tetejére öntöm, majd 180°C-on 25-30 percig sütöm. A tetejét bármilyen mázzal be lehet vonni, nekem most citromos máz került rá.
Domján Mária receptje.