A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg zsír
- 20 dkg kristálycukor
- 2 db tojássárgája
- 1 cs. sütőpor
- 2 dl tejföl
A töltelékhez:
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl víz
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaó
- 1 rumaroma
A lapok lekenéséhez:
- baracklekvár
A mázhoz:
- 1 db tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 2-3 evőkanál málnaszörp
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 10 dkg vaj
A tészta készítés:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Elfelezzük. Az egyik bucit is elfelezzük. 22×34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik lapot rányújtjuk. 10 perc alatt világosra sütjük 190 °C-ra melegített sütőben. A másik lapot is kisütjük ugyanígy. A papírral együtt emeljük le, várjuk, míg kihűl teljesen, mert különben összetörik. A megmaradt darab tésztát kinyújtottam, ezt egy nagyobb tepsiben sütöttem ki, mindegy ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe. A töltelék készítés: A vizet felforraljuk a cukorral, langyosra hűtjük. A darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzá keverjük a darált diót, kakaóport, rumaromát is. Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár, tészta. Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk. Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított átszúrt lekvárral kenjük le. A máz készítés: A tojás fehérjét a porcukorral a szörppel elkezdjük verni, majd vízgőz felé tesszük. Hozzákeverjük a puncs pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik. A tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt. Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz. Erre kerül a máz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!