Tészta:
- 90 dkg liszt
- 25 dkg rmargarin
- 12, 5 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2, 5 dkg élesztő
- 2 tojássárga
- 1 dkg só
- 1 dl hideg tejszín
- körülbelül 2 dl hideg víz
- 1 tojás a kenéshez
Töltelék :
- 70 dkg dió vagy mák
- 50 dkg cukor
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1/2 dl víz
- mazsola
- fahéj
- citromhéj
- szegfűszeg
Elsőként a tölteléket kell elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni. A vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat. 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek. Nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni a lisztbe. Összegyúrni és pihentetni majd kinyújtani és tölteni. Megkenni tojássárgával, és ha megszárad akkor a tojás fehérjével. Másnapig hideg helyre tenni nem hűtőbe. Jól megszurkálni a tepsi aljáig tetején és az oldalán. Másnap 180°C-on, 30 perc alatt megsütni.
Farkas Erika receptje.