- 15 dkg margarin
- 4 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 2 dkg szalalkáli kevés langyos tejben beáztatva
- csipet só
- amennyi lisztet felvesz
Krém:
- 1 liter tej
- 4 csomag karamell pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg margarin (ez maradt az előző csomagból) + 25 dkg margarin
- 50 dkg porcukor
Lehet keverni a pudingporhoz 4 tojássárgáját is a főzés előtt, ettől is sűrűbb, jobb állagú lesz. A 35 dkg margarint a porcukorral habosra jól kikeverjük, és hozzáadjuk a megfőtt, kihűlt pudinghoz. Összevegyítjük és kész a krém.
Csokimáz:
- 25 dkg porcukor
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- egy csepp forrásban lévő víz
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 vékony lapot sütünk belőle. Mindenki a tepsi méretei szerint süsse. Ha csak három, vagy esetleg öt lapot tudunk kihozni belőle, az sem baj! Ahogy adja magát. A csokimázhoz valókat gyorsan kikavarjuk, hozzáadunk 1-2 evőkanál olajat, hogy szép fényes legyen, és gyorsan bevonjuk vele a süteményt. Ezt a mázat nem kell főzni, nagyon finom, és elrontani sem lehet. Ha van a háznál babapiskóta, a következőképpen töltsük a süteményt: Az alsó tésztalapra a krém fele, majd kirakjuk piskótával, arra terítjük a maradék krémet és a második tésztalapot. Piskóta híján esetleg egymásra is rétegezhetjük mind a négy, vagy több lapot.
Változatossá tehetjük úgy is ezt a süteményt, hogy teszünk a tésztájába esetleg kakaóport, és tetszőleges színű pudinggal készítjük. A kedvünk, vagy az épp háznál lévő hozzávalók szerint variálhatjuk. A szalalkális tészta gyorsan megpuhul, és fantasztikus finom lesz! Nálunk ez a süti a család kedvencei közé tartozik.
Czakó Zoltánné Ibolya receptje.
Kép forrása: Receptműhely