Tészta:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 evőkanál cukor
- kb. 20 dkg liszt
- csipet só
Túrótöltelék:
- 45 dkg túró
- 10-15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 evőkanál rum
- 10 dkg mazsola
- 8 dkg vaj vagy margarin
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Öntet:
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
A tojásokat a cukorral, a sóval, a rummal és a tejjel összekeverjük. Adjuk hozzá a lisztet, az olajat és apránként az ásványvizet. Palacsintasütőben süssük ki. Kb. 12 db palacsinta készül ebből a mennyiségből. A töltelékhez a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tojássárgáját a vajjal vagy margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a citromhéjat és a mazsolát, és keverjük jól el. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. A palacsintákat megtöltjük. Egy jénait kivajazunk. A palacsintákat félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé tegyük a sütőtálba úgy, hogy ne teljesen fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, majd a palacsintákra ráöntjük. 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25-30 perc alatt. Tálalásnál szórhatunk rá porcukrot.
Kiss Imréné Magdi receptje.