Tészta:
- 25 dkg puha, de nem olvasztott vaj
- 1 – 2 teáskanál vanília kivonat
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg keményítő vagy 2 teáskanál kukorica liszt
- 25 dkg liszt
- 3 evőkanál tej
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Krém :
- 10 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 teáskanál tej
- málnalekvár
A keksz hozzávalóit összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk. Örvény szerűen rányomjuk habzsákból a tésztát. Én most nagyobbakra csináltam. Picit melegítsük át a kezünkkel, mert akkor jobban ki bírjuk nyomni. De lehet picivel több tejet beletenni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és kb 10-12 percig sütjük. Nagyon puha a keksz ha kivesszük, pár percig hagyjuk hűlni.A vajkrém hozzávalóit összedolgozzuk.
Összeállítás :Az egyik kekszre teszünk a vajrémből, másikat megkenjük lekvárral és összeragasszuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.Én legközelebb kipróbálom mascarpone krémmel.
Krékityné Bisztriczki Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!