Tészta:
- 2 db 8 tojásos piskóta
- baracklekvár
Krém:
- 50 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Egy 24 cm-es kerek tortaformában sütünk egy 8 tojásos piskótát, ha ez megvan, ezt követően ismét egy 8 tojásos piskótát egy négyszögletes tepsiben, de ezt már feltekerjük és lekvárral megkenjük. A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan elkeverjük ezt az egészet. A kerek tortát félbevágjuk, majd teszünk bele a túrókrémből. A piskótatekercset felszeleteljük, és kibélelünk vele egy jénai tálat. Megtöltjük a túrókrémmel, majd a tetejét is befedjük a piskótatekercsekkel. Én 1-2 órára ezt hűtőbe szoktam tenni, majd ezután a kerek tortára ráhelyezzük a piskótatekercses tortát, a közepébe beleszúrjuk a babát, és ízlés szerint díszítjük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.