Sárga lap:
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A cukrot és a 3 tojássárgáját kikavarjuk jó habosra, közben mindig öntünk egy kis vizet, míg el nem fogy a 10 evőkanál víz. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amiben elkeverjük a fél csomag sütőport. Sütőpapírral kibélelt 25 × 35 cm-es tepsiben 150°C-on megsütjük.
Kakaós lap:
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
A cukrot a tojássárgájával jó habosra kikavarjuk, fokozatosan hozzáadva a vizet. Ezután óvatosan hozzáadjuk a lisztet, amiben elkeverjük a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsiben ugyanúgy sütjük, mint az előző sárga lapot. Ebből az adagból készítünk még egy lapot.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 doboz barackkonzerv
- 2,5 dl Hulala gabtejszín
A 2 csomag vanília pudingot, 8 dl tejel, 2 evőkanál cukorral, 1 tojássárgájával és két vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a már jól kikavart vajas krémet (20 dkg porcukor, 40 dkg vaj). Ezt a krémet kétfelé osztjuk, és megtöltjük a lapokat.
Barna lapot megkenjük a krém felével, erre rászórjuk a kockára vágott barack felét. Ezt lekenjük a tejszínhab felével. Ezután rátesszük a sárga lapot, ezt is úgy kenjük, mint az előző lapnál: krém, barack és tejszínhab. Végül befedjük a harmadik lappal, ami kakaós. A többi tejszínhabot is jól felverjük, a tetejét, oldalát bekenjük vele. (Piros ételszínezőt tettem bele, de hagytam tejszínhabot fehéren is.) Ízlés szerint díszítjük marcipánrózsákkal.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.