Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a tojásfehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Kerek formában tortát sütünk belőle, majd 3 lapba vágjuk.
Krém:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor – előírás szerint elkészítve
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 5 dl keményre felvert tejszínhab
- 30-40 dkg barackbefőtt
Az áttört túrókrémet belekeverjük a pudingba. Hozzáadjuk a citromot és a vaníliát, majd ízlés szerint édesítjük, ha szükséges. A tejszínhab felével fellazítjuk, majd megkenjük a lapokat, és barackot darabolunk a tetejükre. Tejszínhabbal, de saját krémmel is be lehet vonni a tortát. A tetejét is díszíthetjük szeletelt barackkal.
Czine Zsuzsanna receptje.