Piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 20 dkg tehéntúró
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- barackbefőtt
- 1 evőkanál étkezési zselatin
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
- csokireszelék
A piskótához a tojássárgákat habosra verjük a kristálycukorral. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a tojások keményre vert habjával hozzákeverjük. /Azért ennyi a liszt mennyisége, mert így könnyebb a tésztát feltekerni./ Vajazott-lisztezett tepsiben, forró sütőben sütjük. Vigyázni kell, nem szabad kiszárítani, mert akkor nem lehet feltekerni majd! Ha megsült, deszkára borítjuk és még melegen sütőpapírra feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a túrót villával összetörjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Három evőkanálnyi langyos barackbefőtt levében feloldjuk a zselatint, és a túrós krémhez adjuk. Ezt a krémet kenjük a piskótára. Barackbefőttet szórunk rá, majd feltekerjük. A roládot a felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!