- 2 db mirelit leveles tészta (1 csomag = 3 db)
- 10 db édes palacsinta
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 doboz őszibarackbefőtt (5 db fél barack)
- 1 dl befőttlé
- 9 teáskanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
A díszítéshez:
- őszibarackbefőtt
- porcukor
Egy 24 cm-es tortaformát vajjal kikenünk. Az egyik darab leveles tésztát kör alakúra kinyújtjuk, egy kicsit nagyobbra, hogy a forma szélére is kerüljön, és a formát kibéleljük vele. A túrót a cukorral, a citrom héjával és levével, valamit a befőttlével simára keverjük. A barackot csíkokra vágjuk, a díszítéshez hagyunk belőle.
A palacsintákat egyenként megkenjük 3 evőkanál túrós krémmel és megszórjuk barackcsíkokkal. Feltekerjük és szorosan egymás mellett, csigaformában elhelyezzük a tortaformában. A többi palacsintával is így járunk el.
A tetejét is megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd a másik kinyújtott leveles tésztával befedjük. 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a hőfokot 160°C-ra állítjuk vissza és kb. 5-10 percig sütjük még. Egy kicsit várunk a tortaformában hogy hűljön, majd porcukorral megszórva, tortaszeletekre vágva melegen tálaljuk.
Nagyon finom!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!