Tészta:
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3-4 db sárgabarack vagy befőtt
- 3 evőkanál búzadara
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés étolaj
Két hosszúkás formára lesz szükség a sütéshez. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd mindkettőt kinyújtjuk a formák méretére úgy, hogy majd a tetejüket még vissza tudjuk rájuk hajtani. Elkészítjük a tölteléket: a túrót, a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a feldarabolt barackot és a tojásfehérjéből felvert habot. Elosztjuk a két formába a masszát, ráhajtjuk a tésztát, és megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk és csokoládémázzal bevonjuk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.