A tésztához kétszer:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- kevés sütőpor
A krémhez:
- 75 dkg túró
- ízlés szerint cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- pár kanálnyi tejföl
- 5 dl habtejszín (Hulala vagy Habmester)
- 1 doboz őszibarackbefőtt
A díszítéshez:
- olvasztott csokoládé
A tésztához 6 tojásból kakaós piskótát sütünk egy gáztepsiben, majd ezt még egyszer megismételjük, hogy 2 lapot kapjunk.
A krémhez felverjük a tejszínt, majd a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel krémesre keverjük a túrót. A tejszínhabhoz adagoljuk apránként a túrót, majd gépi habverővel jól összedolgozzuk. Beledaraboljuk a barackbefőttet, fakanállal összeforgatjuk. Az egyik piskótalapra kenjük a kész túrókrém felét, befedjük a másik lappal, végül rásimítjuk a maradék krémet. Tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
Kelemen Erika receptje Sárándról.