- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- sárgabarack ízlés szerint
A lisztet összekeverjük a búzadarával és a sütőporral. A tojásokat felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd tovább verjük a joghurttal és a már kihűlt olvasztott vajjal. Nem lesz sűrű. A lisztes keverékhez adagoljuk, jól kikeverjük, majd 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara beledagadjon.
A barackokat megfelezzük, egy kicsit lecukrozzuk. A tésztát zsírozott, lisztezett, 20 × 25 cm-es tepsibe öntjük, a gyümölcsöket héjával lefelé ráhelyezzük, és 170°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Jákli Judit receptje.
Judit összes többi csodás receptjét itt olvashatjátok!