Az alsó tésztához :
- 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
A piskótához:
- 5 nagy tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
Valamint :
- 60 dkg sárgabarack
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- cukor (ízles szerint)
A barackokat kimagozom és 4 felé vágom. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe. Előmelegítem a sütőt. A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm. A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta). Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. Visszaveszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral.
Anita receptje.