- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál étolaj
- fél csomag sütőpor
- 10 db őszibarack
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromlé
- 1 tábla tortabevonó
- alufólia
A sütőformát kibéleljük alufóliával, majd megkenjük étolajjal. A felezett kimagozott barackokkal kirakjuk. 6 tojássárgáját a kristálycukorral, étolajjal, pár csepp citromlével habosra keverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját. Fele masszát rácsurgatjuk a barackokra, a maradékot elkeverjük a kakaóporral, így öntjük a sárga masszára. Megsütjük. Sütőből kivéve tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát. A tejjel elkevert pudingporokat sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, pár csepp citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és rásimítjuk a tésztára. Gőzfürdőben felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Ágicca receptje.