Sárga tészta:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
Kakaós piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
Továbbá:
- 50 – 60 dkg sárgabarack
- őrölt fahéj – ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
A sütőt 180°C – ra melegítjük, egy kb 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A barackot kimagozzuk és apróra felkockázzuk. A sárga tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a citrom héját és a sütőporral vegyített lisztet. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe, rátesszük a barackot és megszórjuk vaníliás cukorral ill. fahéjjal, azután 25 perc alatt elősütjük. A piskótához a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített kakaós lisztet. A masszát az elősült tésztára simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük. A süteményt teljesen kihűtjük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva és barackdarabokkal díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!