Tészta:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 15 dkg rizsliszt + 5 dkg étkezési kukoricakeményítő
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 450 g őszibarackos joghurt
- 1 csomag zselatin
- felkockázott barack
- 2-3 dl habtejszín
A tésztához 5 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Amikor jó habos, akkor hozzáadjuk a rizslisztet, keményítőt, amiben elkevertünk 1 csomag sütőport és 3 evőkanál kakaót. Végül a tojások felvert kemény habját forgatjuk bele óvatosan. Sütőpapírral bélelt 33 × 23 cm-es tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A barackos joghurtba beleteszünk 1 csomag zselatint (amit a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el), majd beleforgatjuk a kockára vágott barackdarabokat. A tejszínhabot felverjük keményre, majd óvatosan hozzáadjuk a joghurtkrémet. Az így elkészült krémet rásimítjuk a piskótára.Tetejét díszítjük 2-3 dl tejszínből felvert habbal, szórócukorral.
Ráczné Antal Anikó receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!