Piskóta:
- 6 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 40 dkg barack, vagy más gyümölcs
- 90 dkg natúr joghurt
- 6 dl habtejszín
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom leve (elhagyható)
- 15 g zselatin
- 1 dl langyos víz ( kompótlé)
Teteje:
- porcukor
- barack
A tojások sárgáját kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük a kakaóporral és a szódabikarbónával átszitált liszttel. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 °C-os sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a tejszínt lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot és a citromlevet. A zselatint a vízben elkeverjük, majd mikróban addig hevítjük, amíg fel nem oldódik. Ezt is a krémhez dolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat. A krémet eloszlatjuk a piskótán, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. A süteményt tálalás előtt 2-3 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva, eperrel a tetején tálaljuk.
Kruck Mária receptje.
A recept a szerző engedélyével került feltöltésre!