- 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
- 50 dkg sárgabarack
- 20 dkg marcipán
- 15 dkg cukor
- 1 dl sárgabaracklekvár
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A barackot meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A marcipánt lereszeljük, 2 evőkanál vízzel sima masszává keverjük. A sütőt 225°C-ra előmelegítjük. A tésztát éles késsel öt négyszögletes darabra vágjuk. A cukor felét a munkalapra öntjük, kinyújtjuk rajta a tésztát. Kb. 20- 25 ovális hajóformát vágunk ki belőle. A hajóformák közepét benyomjuk, a belsejét is megszórjuk cukorral, a sütőben elősütjük őket, amíg a tészta kifehéredik (kb. 6-7 perc). A tészták közepét megkenjük a marcipánmasszával, barackszeleteket fektetünk rá, további 15-20 percig sütjük. Felmelegítjük a lekvárt, a frissen kisült hajókat megkenjük vele. Enyhén langyosra hűtve tálaljuk.