A linzertésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- tejföl
A piskótatésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál olaj
- 8 evőkanál darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
A megkenéshez:
- baracklekvár
A sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, majd összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, és két részre osztjuk (az egyik rész nagyobb legyen). A piskótához tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal. Lazán beleforgatjuk a tojáshabot, a lisztet és a diót.
Összeállítás:
A nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe beleterítjük, és rákenünk legalább félüvegnyi házi baracklekvárt. Az elkészült piskótatésztát ráöntjük. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat sodrunk – tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére. Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!