- 30 dkg zsír
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl tej
- kevés szódabikarbóna
- 2 tojássárgája
- 75 dkg liszt
Krém:
- 10 dkg vaj
- 1 dl rum
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
A zsírt, porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a 75 dkg lisztből 3 evőkanállal kiveszünk és ezt adjuk hozzá jól kikeverjük, 2 órán át állni hagyjuk. A tejet is belekeverjük. Utána belegyúrjuk a lisztet, hogy közepes tésztát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle, tepsibe rakva megsütjük. Ha megsült, akkor az alját kicsit kifúrjuk, de ne várjuk meg, hogy a tészta teljesen kihűljön, mert akkor nehezebb kifúrni, hamarabb törik. A krémet jól kikeverjük és amit kifúrtunk tésztát, azt szétmorzsolás után hozzákeverjük. Ezzel megtöltjük a kifúrt tésztát, két fél tésztát összeborítunk s így olyan lesz, mint a barack.
Sárgabarack: A két tojásfehérjéhez egy vérnarancsaromát öntünk, a kenőtollal a kész barackokat bekenjük, s utána kristálycukorba hempergetjük. Díszítésképpen egy-egy levelet teszünk.
Őszibarack: A barack egyik felére vérnarancsaromával egy foltot, a másik felére pedig mandulaaromával, majd a tojásfehérjével bekenjük, s cukorba forgatjuk. Díszítés: egy-egy levél…
Tarjáni Ágnes receptje.