- 5 tojás
- 4 evőkanál édesítő (vagy ízlés szerint cukor)
- 4 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
- 5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt / vagy sima
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 liter habtejszín
- ízlés szerint, édesítő (esetleg cukor) kb. 15 dkg
- 2-3 db banán
- 5-6 db mandarin
A lisztet, sütőport, kakaóport összekevertem. A tojások fehérjét egy csipet sóval, a 4 evőkanál édesítővel kemény habbá vertem, majd a sárgákkal is tovább habosítottam. Apránként óvatosan fakanállal hozzákevertem az átszitált lisztkeveréket, majd belekevertem az olajat is.
Ezután egy 24 cm-es kerek tortaformába töltöttem és 160°C-on 30 percig sütöttem. Amikor kihűlt, egy kisebb üvegtálat a torta közepébe nyomtam és óvatosan kiemeltem a tésztát úgy, hogy a nagynak maradjon alja.
A kicsiből lesz a mandarinos torta.
Peremet hagyva kanállal kiszedtem a tésztaforgácsot, és összemorzsoltam, majd félreraktam. A tejszínhabot az édesítővel jó kemény habbá vertem, és beraktam a hűtőbe.
A banánt-mandarint megtisztítottam, és körberaktam velük a tészták alját. A tejszínhabot elosztottam 1/4-3/4 részre és most nem csokiforgácsot kevertem a habba, hanem a banánosba aprított banánt, a mandarinosba pedig aprított mandarint, így halmoztam rá a tejszínt a tésztákra, majd a tésztamorzsalékkal befedtem, és mielőtt a hűtőbe raktam volna, azonnal meg is vágtam, annyira megkívántam mind a kettőt. Egy kicsit megroggyant a tejszín, de a hűtés jót tett neki, mert másnap már szépen vágható lett. Jó étvágyat hozzá, ha elkészítitek!
Vinczéné Kata receptje.