Piskóta:
- 5 tojás
- 2 evőkanál víz
- 5 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
- fél csomag szalalkáli
- 10 dkg kakaópor
Krém:
- 45 dkg margarin
- 15 dkg kakaópor
- 100 ml Hulala tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg porcukor
- ízlés szerint rumaroma
Töltelék:
- 2 egész banán
Tetejére:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kakaópor
- 1 tábla tortabevonó
- 1 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, amit sütés után feltekerünk. A krémhez gépi habverővel a 45 dkg margarint 25 dkg porcukorral és 15 dkg kakaóporral együtt elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a 100 ml Hulala tejszínt, amit előzőleg kemény habbá vertünk 15 dkg porcukorral és az 1 csomag habfixálóval. Az elkészült krémet a piskótára kenjük, 2 banánt beletesszük, majd feltekerjük. A tetejére gépi habverővel a 15 dkg margarint, 10 dkg porcukrot, 10 dkg kakaóport jól kidolgozunk, és bevonjuk vele. A tetejét gőz fölött felolvasztott, olajjal elkevert tortabevonóval megkenjük, majd villával becsíkozzuk. Hűtőbe tesszük.
Bökönyiné Erika receptje.