Tészta:
- 4 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojásfehérje habja
- 18 dkg liszt
- 16 dkg darált dió
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Töltelék:
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 1/2 dl rum
- 6 db banán
- 1/2 citrom leve
Máz:
- 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
A tojássárgákat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a fahéjat. 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Amikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és 2 lapra vágjuk. A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik lapot. Rátesszük a másik lapot, azt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük, hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal. Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!