Szerencsés helyzetben vagyok a Baileys – el, mert elvagyok látva rendesen ezzel a kényeztető ír nedűvel, hiszen a lánykám Írországban él. Vaníliás – fahéjas ízesítésű likőrrel lepett meg legutóbb és mondanom sem kell, hogy talán a legfinomabb ital amit kóstoltam eddig a Baileys likőrök közül.
Tészta:
- 18 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 3 g szódabikarbóna
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 90 ml tej
- 50 ml Baileys krémlikőr
- 90 ml forró víz
Öntet:
- 1 tubus sűrített tej
- 50 ml likőr
- 5 dkg étcsokoládé
Krém:
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 ml likőr
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
- tortadara
A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 25 x 25 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt – tűpróbáig sütjük. Közben az öntethez felmelegítjük a sűrített tejet, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad, végül hozzákeverjük a likőrt is. Ha a tészta megsült még melegen, egy fakanál nyelével lyukakat szúrunk a tésztába és a lyukakba csurgatjuk az öntetet, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt a cukorral, kakaóval és a likőrrel habbá verjük és rásimítjuk a tésztára, majd a süteményt olvasztott csokoládéval megcsurgatva és tortadarával díszítjük. Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!