Tészta:
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 0,5 dl tej
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 kis csomag 3 in 1 kávépor
- 1 dl étolaj
Töltelék:
- 16 db babapiskóta
- 1 dl feketekávé
- rumaroma
Krém:
- 3 csomag karamellás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 7,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Hab:
- 4 dl habtejszín
Díszítés:
- 2 teáskanál karamellás pudingpor
- 3 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1-1,5 dl víz
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-on megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot, és a felét a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Erre sorban rátesszük a babapiskótákat, meglocsoljuk 1 dl kávéban oldott rumaromával és rátesszük a többi krémet. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani. Két teáskanál karamell pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb. 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.