Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Sütünk egy 4 tojásos sárga piskótát. A tojást a cukorral habosra kikavarjuk, majd ha jó habos, akkor hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában (27 cm) készre sütjük. Ha kihűlt, kétfelé vágjuk.
Joghurtkrém:
- 450 g epres joghurt
- 1 csomag zselatin
- 5 dl cukrászhab
A joghurtban elkavarjuk a zselatint (amit a hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el, majd langyosra hűtjük). A cukrászhabot felverünk jó keményre, majd a zselatinos joghurttal óvatosan összeforgatjuk.
Továbbá:
- kerek babapiskóták
A piskóta első lapját visszatesszük a tortaormába. Erre ráöntjük a joghurtos krém felét, kirakjuk kerek babapiskótával, majd rákenjük a joghurtos krém másik felét és befedjük a piskótalappal. Hűtőben jól lehűtjük. Mikor már jól lehűlt, kiborítjuk egy tálcára és ízlés szerint díszítjük.
Ha van gyümölcs (a joghurtnak, íznek megfelelően), akkor azt is rakhatunk a krémbe! Mivel most nem volt eprem, így anélkül lett összeállítva, de bármilyen joghurttal elkészíthető. Egyszerű, könnyű, nagyon finom torta! Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.