- 3 evőkanál zselatin
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 50 dkg túró
- 2 csomag babapiskóta
- 2 tojás
- 2 banán
- mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag piros tortazselé
A zselatint 3 dl tejben beáztatjuk. Közben a margarint a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, az áttört túrót, a citromhéjat, és mindezt jól összedolgozzuk. A beáztatott zselatinhoz 2 dl forró tejet öntünk, majd a túrós masszába keverjük. Egy kapcsos tortaformába lerakunk egy sor babapiskótát, erre sorakoztatjuk a banánkarikákat, majd túrókrém következik, amit megszórunk mazsolával. Addig rétegezzük, amíg tart az alapanyagunk. A tortazselét a zacskón leírtak szerint felfőzzük és ha langyosra hűlt, ráöntjük a tortára. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeletelhető.
Nagyon finom, gyors és könnyű édesség.
Hevesi Márti receptje.