Piskóta:
- 6 tojás
- 3 dl porcukor
- 4 dl liszt
- 7 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, olajat és a szódabikarbónát, amikkel szintén tovább keverjük, majd a lisztet fakanállal belekeverjük, hogy ne törjön meg a fehérje. Sütőpapírral bélelt, 24 × 34 cm-es tepsiben megsütjük (előmelegített sütő, 180°C-on 25-30 perc).
Diós krém:
- 4,5 dl tej
- 9 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 dl rum, vagy aroma
A tejet a liszttel kikeverjük, majd gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, beleverjük a cukrot, vajat, diót majd a rumot is.
A megsült piskótánkat megtöltjük, és ezután alakítjuk formára. Végül olvasztott csokival díszítjük.
Erdős Zsuzsanna receptje.