- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 40 dkg cukor
- 35 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál tej
- 10 dkg kakaó
- 30 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejszín
- 2 tortabevonó
- étolaj
- stampó rum
1 tojásból, 15 dg cukorral, 10 dkg margarin, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, 5 dkg kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Ezt takarék lángon habosra keverünk. Hozzáadjuk a lisztet és kikent tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Ha kihűlt hosszában kettévágjuk, az egyik lapot rummal meglocsoljuk. A megmaradt cukrot, kakaót a két tojássárgájával, vaníliás cukorral, kevés vízzel sűrűre főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és az egyik felolvasztott tortabevonót. Ha kihűlt, a tejszínnel még jól kikeverjük. Ráterítjük a kakaós lapra, a másik lapot bevonjuk tortabevonóval és négyzetre vágva rakjuk rá a töltelékre.
Ágicca receptje.